Spravodajstvo
Čas čítania 01:27
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

Na Veľtrhu práce v zdravotníctve sa predstaví viac ako 30 zariadení

Na Veľtrhu práce v zdravotníctve sa predstaví 28. februára na Jesseniovej lekárskej fakulte Univerzity Komenského (JLF UK) v Martine viac ako 30 zdravotníckych zariadení zo Slovenska aj Česka.

Martin 11. februára (TASR) – Podľa PR manažérky JLF UK Zuzany Marčekovej dohromady zastupujú vyše 80 nemocníc.

Doplnila, že zamestnávatelia sa snažia osloviť študentov už počas štúdia a prilákať ich na stáž, odbornú prax alebo ponuku štipendijných programov. “Absolventov, ktorí každoročne ukončia štúdium v zdravotníckych odboroch, sú tisíce a my im pomáhame urobiť si prehľad v možnom budúcom uplatnení už počas štúdia. Teší nás enormný záujem študentov, a preto kvôli nim túto akciu každý rok radi organizujeme,” uviedol hlavný organizátor akcie Vladimír Váňa.

Veľtrh bude ponúkať v spolupráci so študentskými spolkami a vystavovateľmi bohatý sprievodný program. “Veľmi si vážime, že každoročne sa na tejto udalosti podieľajú Martinský klub medikov, Slovenská asociácia študentov medicíny a Centrum podpory medicínskeho vzdelávania JLF UK. Každoročne náš veľtrh navštevuje väčšie množstvo študentov a partnerov, čím sa táto akcia v Martine stáva už tradíciou,” podotkol bývalý študent JLF v Martine a organizátor akcie Pavol Vigláš.

Generálni partneri si pre návštevníkov pripravia 45-minútové workshopy v hlavnej aule zamerané najmä na klinické zručnosti. “Ďalšie praktické skúsenosti si budú môcť návštevníci vyskúšať v stánkoch ostatných partnerov. V spolupráci s Centrom podpory medicínskeho vzdelávania JLF UK sa nám opäť podarilo usporiadať workshop laparoskopie. Pre nelekárskych pracovníkov nebude chýbať ani obľúbený stomický workshop,” priblížila Marčeková s tým, že vstup na podujatie je zdarma.

Zdroj: TASR  Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."