Vzdelávanie
Čas čítania 01:52
Vzdelávanie
Kategória:
Vzdelávanie

Stredoškoláci sa môžu zapojiť do finančnej olympiády

Stredoškoláci a žiaci osemročných gymnázií sa môžu zapojiť do finančnej olympiády a overiť si, či je ich finančná príprava dostatočná.

Bratislava 4. novembra (TASR) – Stredoškoláci a žiaci osemročných gymnázií sa môžu zapojiť do finančnej olympiády a overiť si, či je ich finančná príprava dostatočná. Nadácia Partners spustila 9. ročník vedomostnej súťaže Finančná olympiáda, pričom študenti majú pred sebou tri kolá. O víťazovi sa rozhodne v apríli 2021. TASR o tom informovala Zuzana Miklovičová z nadácie Partners, ktorá olympiádu organizuje.
      
“Čím skôr si mladí ľudia uvedomia, aké sú finančné vedomosti pre nich v živote dôležité, tým skôr budú pripravení na zodpovedné narábanie s peniazmi v dospelosti,” uviedol správca Nadácie Partners Juraj Juras. Cieľom súťaže je študentom priblížiť základné otázky finančného správania a rozšíriť ich vedomosti vo všetkých ekonomických oblastiach, podľa ktorých sa budú neskôr riadiť aj v každodennom živote. “Kvalitné finančné vzdelanie sa odráža na dobrom domácom hospodárení, ale aj pri komunikácii s bankami, poisťovňami a inými inštitúciami, pri výbere jednotlivých produktov či zakladaní vlastného podnikania,” dodal Juras.
      
Finančná olympiáda je praktickým doplnením výučby v školách a záujem o účasť sa každým rokom zvyšuje. Počas ôsmich ročníkov sa do nej zapojilo viac ako 38.000 ľudí z viac ako 300 stredných škôl a osemročných gymnázií. Prostredníctvom jednotlivých kôl súťaže a vedomostných otázok vzdeláva študentov v oblasti základných ekonomických pojmov, orientácie v poistných a bankových službách, v oblasti investovania, alebo preverí na konkrétnych príkladoch, či si vedia vypočítať výhodnosť bežných finančných produktov a služieb.  
      
Prvé online kolo súťaže potrvá do 2. februára 2021. Následne bude od 23. februára do 6. apríla druhé online kolo, kde postúpi 500 najlepších súťažiacich. Finálové tretie kolo, ktorého sa zúčastní 20 najlepších riešiteľov, sa uskutoční koncom apríla.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."